Agresszió. Értem vagy ellenem?


Javadat és fejlődésedet szolgálja a benned élő agresszió?

Ez a gyakorlat azt a célt szolgálja, hogy tisztán láss ebben a kérdésben. 
Sok sikert!
*

Teremts Magadnak nyugodt körülményeket, hogy csak Magadra tudj figyelni!

 Olvasd végig az egész gyakorlatot, mielőtt hozzá kezdesz!

LÉPÉSEK:

1. Vegyél nagyon lassan 3 mély levegőt és ugyanilyen lassan fújd ki!  Kezdj el befelé figyelni! 

2.Képzeld el, hogy a veled született, természetes agressziód egy szimbólum formájában jelenik meg.

Hagyj egy kis időt erre Magadnak, bár a tapasztalat az, hogy nagyon gyorsan „beugrik valami” és ez a legelső spontán kép hasznos információkat ad.
FONTOS: Valószínűleg legkönnyebb lesz egy farkas képében elképzelned, mivel ez volt a fotón és az idézetben is. DE: engedd szabadon megjelenni olyan formában, ahogy meg akarja mutatni magát. Már az is nagyon beszédes, ha egy verebet látsz magad előtt, vagy éppen az ellenkező végletet: egy őrjöngő monsztert. SEMMITŐL ne ijedj meg, örülj minden információnak, mert TÉGED SEGÍT!

3.Nézegesd 1-2 pecig KÍVÁNCSIAN és ELFOGADÓAN a képet, ami megjelenik! Hagyd, hogy mozogjon, vagy üzenjen valamit számodra, akár egy szóban, akár képben.

Példa (egy megtörtént imaginációs ülés alapján):
Előjön egy fáradt, betegnek tűnő farkas és leroskad. Nyilvánvalóan valami baja van, és ha vársz egy kicsit megfordul, amikor is azt látod, hogy egy lándzsa áll ki az oldalából. A kép beszédes: kívülről ért támadás érte, megsebezték.

4.Attól függően, hogy milyen típusú képet látsz 3 féle irányban haladhatsz tovább:

4/1 A szimbólumod „rossz állapotban van” , gyenge, energia hiányt mutat. Esetleg nincs vele kapcsolatod.
4/2 A szimbólumod erős, egészséges és nyugodt, bizalmat ébreszt benned.
4/3 A szimbólumod kontrollálatlanul, szabadon tesz-vesz a kedvére , nincs felette irányítás, esetleg rombol, árt másoknak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A 2-es eset egészséges, jól működő agresszióra utal. Akkor használod az agresszív energiáidat, amikor azoknak helyük van, és ezt téged szolgáló és építő formában teszed. Sikeres életet sejtet! :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az 1-es és 3-as esetben Tedd fel a szimbólumodnak a kérdést:

"Mire van szükséged ahhoz, hogy testem és lelkem egészségét szolgálhasd?"

Példa: A kérdésre a farkas a fenti példában feláll és a sebére mutat, majd látod, hogy egy fehér köpenyes idegen ellátja a sebét, szépen bekötözi. Majd odamegy hozzád és azt mondja Neked: Ne félj tőlem! Ezután átsétál egy másik emberhez, aki beledöfte a farkasba a lándzsát és neki pedig ezt mondja: „Mivel Ő már nem fél tőlem, nincs hatalmad felettem. Nem árthatsz nekem.” A következő pillanatban a farkas sugárzó bundával, erőtől duzzadva mutatja meg magát, szinte már nem is farkas, hanem egy gyönyörű , erős és hatalmas kutya.

Háttér-történet:
A páciens munkatársa az üléshez képest egy évvel korábban, csúnyán elbánt az illetővel: a háta mögött rágalmazta, folyamatosan szította a többi munkatársat ellene. Mindezt pusztán irigységből és a tehetsége iránti féltékenységből. Egy ügy kapcsán sikerült úgy alakítania egy munkahelyi helyzetet, hogy az illető elvesztette az állását. Ezt azóta sem tudta feldolgozni, és folyamatos betegségek, legyengülés, depresszió jellemezte az elmúlt egy évét.

A szimbólum üzenete:
A sebet el kell látni, segítséget kell kérni (feldolgozás,terápia stb..)
Komoly üzenet, hogy az illető NE FÉLJEN a saját agressziójától, erejétől, önérvényesítési késztetéseitől! (Az itteni történet egyik fontos eleme az volt, hogy a páciens soha nem mert kiállni magáért, mindig lenyelt mindent.)
Talán a legfontosabb üzenet: „Ha nem félsz tőlem, elfogadsz engem, mint hozzád tartozó agressziót, én erős és egészséges leszek, téged szolgállak és még szépnek is látsz engem. Innentől kezdve nem leszel kiszolgáltatva mások rosszindulatának, mert meg tudod védeni magad ”
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A te esetedben a saját képeid értelmezése nagyon egyszerű.
Tedd fel magadnak ezeket a  kérdéseket: 
-Ha a képre nézek, mit érzek és gondolok?
-Mi vagy ki  jut eszembe életem történéseiből, ha a képeimre nézek?
-Ha kívülállóként nézem a képeket, hogyan írnám le, amit látok?
A gyakorlat célja, hogy gondolkodásra késztessen!
Jelenlegi képeid az éppen aktuális állapotot tükrözi, és a képek annak függvényében változnak a későbbiekben, ahogy Te is változol.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az 1-es és 3-as esetben tanácsos foglalkoznod az agresszió és az önérvényesítés témájával! Iratkozz be egy önismereti tanfolyamra, vagy kérj terápiás segítséget, mert akármelyik esetbe tartozol, kapcsolatod a benned élő agresszióval vizsgálatra szorul. Örömteli, elégedett és sikeres élet csak úgy valósítható meg, ha a természetes agressziódat megfelelő módon használod.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FONTOS: A tesz-imagináció során NE LEGYEN SEMMILYEN ELVÁRÁSOD! Hagyd, hogy a képek maguktól jelenjenek meg, és egyszerűen és kíváncsian hagyd történni a dolgokat!
Hagyd, hogy az első gondolat beugorjon , GONDOLKODÁS NÉLKÜL!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

ELKÖLTÖZTEM!

Írásaimat itt találod: www.endreihorvathagnes.hu

Magamról:

Mindenki számára vannak utak, ahová hívja az élet. Az én egyik utam az az elkötelezett figyelem és megértési szándék, melyeknek tárgya az emberek cselekedetei mögött megbúvó motiváció. Az a "valami" ami sok esetben beleszól az életünkbe, anélkül, hogy tudnánk róla. Izgalmas, állandó nyitottságot feltételező, folyamatos tökéletesítést kívánó, nagyszerű hivatás. Megtarthatnám ezeket a tapasztalatokat a terápiás munka keretein belül. De miért is tenném? Sokat segíthet egy-egy gondolat, amikor megtalálja a gazdáját. Ezért ezeket a tapasztalatokat, az írás segítségével átadom másoknak. Örömmel teszem: az írás számomra az egyik legizgalmasabb, legörömtelibb létállapot. Amikor írok, otthon vagyok...

Szakmai bemutatkozó